Politică

Noutate la alegerile prezidențiale. Se va putea vota și după ora 21!

Aproximativ 100 de primari și secretari ai unităților administraitv-teritoriale din județul Mureș au participat marți, 17 septembrie, în Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureș, la o ședință de instruire pentru organizarea alegerilor pentru funcția de președinte al României, care vor avea loc în 10 și 24 noiembrie 2019.

Organizarea alegerilor, în grafic

Ședința a fost convocată de Mircea Dușa, prefectul județului Mureș, alături de care au fost prezenți, în prezidiu, și Claudiu Petra – director adjunct al Filialei Centru a Autorității Electorale Permanente, colonel Călin Handrea – inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș, comisar șef Cătălin Rădulescu – adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, colonel Cristian Pâslaru – șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale Mureș și Ioana-Gabriela Bold – șef serviciu, Serviciul pentru verificarea legalității actelor, a aplicării actelor normative și contencios administrativ din cadrul Instituției Prefectului – Județul Mureș.


”În termenul prevăzut de lege, președintele Tribunalului Mureș a desemnat, prin tragere la sorți, cei trei judecători din Biroul Electoral județean care și-au început activitatea în sediul pus la dispoziție de Instituția Prefectului. În momentul de față, la Biroul Electoral Județean funcționează cei trei judecători, plus reprezentantul Autorității Electorale Permanente, și pe măsură ce se depun candidaturile, și acestea rămân definitive, se va completa cu încă șapte reprezentanți ai partidelor politice care participă la alegeri, în primul rând cu prioritate partidele politice parlamentare și dacă nu se completează numărul de șapte, vor fi selectați în Biroul Electoral și alți reprezentanți ai partidelor care participă la alegeri”, a afirmat prefectul județului Mureș.
Totodată, Mircea Dușa a anunțat că la nivelul Instituției Prefectului – Județul Mureș a fost consituită o comisie care are ca principală atribuție organizarea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2019.
”Prin Ordin al Prefectului a fost constituită Comisia Județeană pentru Organizarea Alegerilor și urmează ca azi sau mâine să semnez și Ordinul de constituire a Grupului tehnic de lucru care sprijină Biroul Electoral Județean și birourile electorale ale secțiilor de votare în derularea, conform legii, a procesului de votare”, a precizat prefectul județului Mureș.

În ce condiții se votează după ora 21.00

Una din noutățile procesului electoral pentru alegerea președintelui României a fost expusă de reprezentanul Autorității Electorale Permanente prezent la ședința de instruire, care a vorbit despre prelungirea termenului de închidere a secțiilor de vot.
”Ceea ce a intervenit ca noutate în acest scrutin electoral și de care vă rugăm să țineți seama este faptul că în data alegerilor, atât în 10 cât și în 24 noiembrie, alegătorii aflați la ora 21.00 la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând, în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot, vor putea să își exercite dreptul la vot până cel mai târziu la orele 23.59. Vă rog să țineți cont de această chestiune”, a spus Claudiu Petra.
Vom reveni, în edițiile viitoare ale cotidianului Zi de Zi, cu alte informații interesante despre modul de organizare a alegerilor prezidențiale din 10 și 24 noiembrie 2019.

Alex TOTH

Post-ul Noutate la alegerile prezidențiale. Se va putea vota și după ora 21! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Noutate la alegerile prezidențiale. Se va putea vota și după ora 21!

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button