Peste 470 de mii de mureșeni cu drept de vot sunt așteptați la urne în 26 mai

peste 470 de mii de mureseni cu drept de vot sunt asteptati la urne in 26 mai

Aceștia vor primi trei buletine de vot pe care le vor pune în tot atâtea urne, una pentru alegerile europarlamentare și altele două pentru fiecare dintre întrebările Referendumului.
Astăzi, în urma ședinței Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea alegerilor, condusă de ministrul Afacerilor interne, Carmen Dan, desfășurată în regim de videoconferință, s-au stabilit ultimele detalii.
În județul Mureș, Comisia tehnică a luat toate măsurile organizatorice necesare pentru desfășurarea în bune condiții a procesului electoral din data de 26 mai, a asigurat prefectul Mircea Dușa:

Sunt organizate 586 de secții de votare, pe listele electorale permanente avem peste 479 de mii de alegători, sunt tipărite 527.000 de buletine de vot, ca și celelalte materiale necesare votării. Materialele sunt în saci, pregătite pentru fiecare secție de votare . Astăzi va avea loc o ședință a BEJ, care va hotărî ca în acele instituții unde sunt cazate sau internate peste 200 de persoana, să le împărțim la mai multe secții de votare, fiind foarte greoi ca, cu o singură urnă mobilă să-și exercite votul un număr atât de mare de persoane.

În ce privește urnele speciale, cei care nu se pot deplasa trebuie să solicite, până sâmbătă seara, Biroului Electoral vă le vina urna acasă, prezentând adeverințele medicale că nu sunt transportabili.
Prefectul de Mureș a mai spus că au fost câteva cazuri de președinți sau vicepreședinți de secții de votare care au renunțat și au fost schimbați în timp util, pentru ca la data votului toate birourile electorale să fie complete.

Valeriu Russu

The post Peste 470 de mii de mureșeni cu drept de vot sunt așteptați la urne în 26 mai appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Peste 470 de mii de mureșeni cu drept de vot sunt așteptați la urne în 26 mai

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.