Politică

PNL, negocieri cu cinci partide pentru moțiunea de cenzură. Viitorul premier, propus de liberali

Liderul PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a afirmat vineri, 13 septembrie, cu ocazia unei conferințe de presă, că liberalii negociază intens cu alte formațiuni politice cum ar fi USR, UDMR, PMP, ALDE și Pro România pentru formularea și depunerea în comun a unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului.

Negocieri cu toate partidele din Opoziție

Potrivit senatorului Cristian Chirteș, USR, UDMR și PMP și-au exprimat acordul pentru asumarea moțiunii de cenzură, în timp ce discuțiile cu liderii ALDE și Pro România sunt în curs de desfășurare.
”Moțiunea de cenzură cu siguranță va fi depusă în această sesiune, bineînțeles în momentul în care avem adunate cele 233 de semnături necesare pentru aprobarea acestei moțiuni. Au fost negocieri cu absolut toate partidele politice din Opoziție, inclusiv cu ALDE și Pro România. USR a fost de acord cu semnarea moțiunii de cenzură, de asemenea și UDMR și PMP. Așteptăm în aceste zile modificări pe textul moțiunii de cenzură de la toate partidele, inclusiv de la PMP, UDMR, USR, Pro România și ALDE și bineînțeles aceste discuții se vor concretiza într-o semnare a moțiunii de cenzură. Noi așteptăm pașii constituționali, respectarea Constiuției și cred că toată lumea înțelege că nu vrem să ne hazardăm în depunerea unei moțiuni decât după ce s-au epuizat toți pașii constituționali ceruți de președintele Iohannis, dar și de către partidele din opoziție”, a declarat președintele PNL Mureș.

În așteptarea răspunsului de la ALDE

Potrivit liderului liberalilor din Mureș, ”nu sunt finalizate discuțiile cu ALDE și Pro România, atât pe textul moțiunii, cât și pe situația internă din ALDE”, iar ”în săptămâna viitoare (16 – 22 septembrie, n.r.) sau în acest sfârșit de săptămână ALDE își va clarifica poziția”.

Negocieri PNL – UDMR

Totodată, senatorul Cristian Chirteș a vorbit și despre negocierile purtate între liderii naționali ai PNL și UDMR: ”Există negocieri cu UDMR, așteptăm exact propunerile UDMR în primul rând pentru textul de moțiune de cenzură. Nu cred, sau nu am cunoștință la nivelul meu, de negocieri privind eventualitatea participării la guvernare al UDMR-ului”.

Ludovic Orban, propus premier

În ceea ce privește structura unui viitor Guvern, președintele PNL Mureș a precizat că în cazul în care moțiunea de cenzură va fi votată în Parlament, propunerea liberalilor pentru funcția de premier este actualul lider al PNL, Ludovic Orban.
”În primul rând, noi trebuie să dăm jos acest Guvern. Partidul Național Liberal are într-un viitor Cabinet un premier desemnat de către Consiliul Național, în persoana președintelui Partidului Național Liberal, domnul Ludovic Orban. Orice discuție privind componența Guvernului se face imediat după nominalizarea de către președintele României a premierului. Pot să vă asigur că între discuțiile dintre liderii politici naționali nu se discută astăzi nume de miniștri, se discută doar faptul că Partidul Național Liberal, bineînțeles cu partide din opoziție, vor forma noul Guvern, iar președintele Iohannis are posibilitatea să numească premierul, iar noi ne-am asumat funcția de premier”, a menționat senatorul Cristian Chirteș.

Alex TOTH

Post-ul PNL, negocieri cu cinci partide pentru moțiunea de cenzură. Viitorul premier, propus de liberali apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: PNL, negocieri cu cinci partide pentru moțiunea de cenzură. Viitorul premier, propus de liberali

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button