Politică

Premierul Viorica Dăncilă: vom face o nouă propunere pentru postul de comisar european

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni că va face o nouă propunere pentru postul de comisar european, dar a contestat modul în care a fost respinsă candidatura Rovanei Plumb, susținând că responsabilitatea aparține opoziției și președintelui Iohannis, care au făcut „un lobby agresiv ca reprezentantul României în CE să nu treacă de audieri”.

Şi mă voi referi aici şi la situaţia Rovanei Plumb din Parlamentul European, unde am văzut din partea preşedintelui şi a partidelor de opoziţie o campanie de denigrare şi un atac asupra candidatului propriei ţări de o agresivitate fără margini şi o lipsă de raţiune totală. Vreau să fie clar tuturor: Comisia JURI, prin decizia de astăzi, se află la originea unui conflict între legislaţia naţională din România şi cea europeană, conflict ce depăşeşte competenţele înscrise în regulamentul de procedură al Parlamentului, precum şi în Tratatul Uniunii Europene. Conform legislaţiei naţionale, Rovana Plumb nu se află în niciun conflict de interese. În legislaţia europeană un astfel de cadru nu numai că nu este clar reglementat, dar situaţia sa a fost supusă unui joc politic ce lasă loc de interpretări.

Legat de invitația președintelui de a merge la consultări pentru numirea unui nou comisar european, premierul a făcut următoarea declarație:

În ceea ce priveşte invitaţia la consultări adresată de preşedinte, îi răspund că voi veni de îndată, acelaşi „de îndată” cu care şi dumnealui a decis să numească miniştrii interimari conform deciziei Curţii Constituţionale, care a stabilit că preşedintele a încălcat Constituţia.

Sorin Șchiopu

The post Premierul Viorica Dăncilă: vom face o nouă propunere pentru postul de comisar european appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Premierul Viorica Dăncilă: vom face o nouă propunere pentru postul de comisar european

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button