Politică

Reacții MAE la decizia Adunării Naţionale a Ungariei

Ministerul român de Externe a luat notă de decizia Adunării Naţionale a Ungariei de a declara anul 2020 drept An al Coeziunii Naţionale şi de a marca astfel 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, în 1920.

Ministerul român de Externe precizează că orice încercare de rescriere a istoriei şi de aducere în discuţie a unor poziţii revizioniste este inacceptabilă şi nu se potriveşte realităţii Europei actuale sau ambiţiilor de cooperare bilaterală, stabilite prin acordurile şi tratatele dintre România şi Ungaria.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, Tratatul de la Trianon, care a stabilit, între altele, frontiera dintre România şi Ungaria, nu reprezintă o problemă care să ceară rezolvare, cum încearcă sistematic să acrediteze autorităţile de la Budapesta. El nu reprezintă nici o tragedie cum se notează în textul actului, adoptat de Parlamentul Ungariei.

MAE de la Bucureşti mai precizează că Ungaria, ca parte la acest tratat, are obligaţia de a-i respecta întocmai prevederile şi de a le executa cu bună-credinţă, conform principiilor de bază ale dreptului internaţional.

The post Reacții MAE la decizia Adunării Naţionale a Ungariei appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Reacții MAE la decizia Adunării Naţionale a Ungariei

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button