reSTART Targu Mures reSTART România

Susținerea agriculturii și a micilor producători – o prioritate a viitorului Guvern PNL

Discuțiile avute cu locuitorii județului nostru ne-au confirmat, încă o dată, că agricultura este un pilon important în dezvoltarea economică a Mureșului. Din păcate, România exportă materie primă și importă produse la prețuri foarte mari.

Consumatorii români trebuie să aibă acces la alimente de calitate, iar produsele alimentare locale trebuie încurajate să devină brand-uri naționale. În acest context, Guvernul PNL își propune ca fermele mici (aproximativ 800.000) să fie sprijinite prin integrarea producției și prin alocarea unei subvenții pe hecatr mărită, devenind ferme comerciale.  Micii producători vor beneficia de susținere, iar produsele lor vor ajunge în lanțurile de supermarket-uri. Astfel, vor fi finanțate cooperativele și se vor investi 430 de milioane de euro în colectarea, depozitarea, stocarea și procesarea produselor agro-alimentare. De asemenea, ne dorim dezvoltarea piețelor locale și la nivelul Mureșului și a Târgu-Mureșului și încurajarea asocierii între fermieri, membri asociativi și unităților administrativ-teritoriale care pot participa activ la promovarea producătorilor locali. În contextul susținerii agriculturii, Guvernul PNL vine cu soluții clare pentru a rezolva una dintre cele mai stringente probleme ale acestui sector: lipsa unui sistem de irigații. Astfel, strategia de gestionare a apei va fi finanțată cu 6,5 milioane de euro prin Programul național de reziliență și relansare economică. Pentru ca toate soluții să poată fi implementate trebuie să mergem cu toții la vot pe 6 decembrie.

Dezvoltăm Mureșul!

Dezvoltăm Târgu Mureșul!

Dezvoltăm România!

Reușim! Împreună!

Ervin Molnar, președintele PNL Târgu Mureș

(Material comandat de: Partidul Național Liberal – Filiala Mureș / Cod unic de autentificare AEP: 11200025 / Executat de Level One Marketing SRL prin https://stiri.infomures.ro )

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button