Politică

Reunire a Comitetul Executiv Național al PSD

La această oră este în desfășurare o ședință a Comitetul Executiv Național al PSD, în care premierul Viorica Dăncilă va prelua oficial conducerea interimară a partidului, după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Într-adevăr, social-democrații au discutat timp de mai multe ore despre rezultatul alegerilor europarlamentare, despre semnificația votului, dar și despre modul în care își propune PSD să funcționeze de acum înainte. Întrebată dacă discuțiile pe justiție au adus prejudicii partidului, Viorica Dăncilă, premierul, a afirmat că acestea într-adevăr, au decredibilizat PSD, însă nu trebuie puse etichete asupra întregului partid, întrucât sunt doar câteva persoane, ca de altfel și în alte formațiuni politice, persoane care trebuie să răspundă ele în fața justiției. În acest moment, continuarea guvernării, unitatea PSD și punerea în practică a programului din 2016 reprezintă cele mai importante lucruri, cu atât mai mult cu cât România deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

Viorica Dăncilă:

Dacă se depune o moțiune și aceasta va trece, guvernul va pleca acasă. Aceasta este regula. Dar nu legăm alegerile europarlamentare de guvern. Deținem președinția rotativă, toate privirile din statele membre sunt îndreptate asupra României. În timp ce noi vorbim de dărâmarea Guvernului, alții negociază funcțiile de președinți de instituții europene la Bruxelles. Eu cred că dacă vrem să dăm toți dovadă de responsabilitate, trebuie să vedem ceea ce putem obține pentru țară.

În ceea ce privește situația semnalată din străinătate, unde mulți dintre românii din diaspora nu au putut să voteze, premierul a spus că a cerut deja o analiză Ministerului de Externe și cine este vinovat – ambasadori sau consuli – va pleca din funcții

The post Reunire a Comitetul Executiv Național al PSD appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Reunire a Comitetul Executiv Național al PSD

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button