Politică

Românii stabiliţi în străinătate au venit în număr mare la secțiile de vot

Românii stabiliţi în străinătate au venit în număr mare la secțiile de vot pentru Parlamentul European și referendumul pe teme din justiție.

Cea mai mare participare, dar și cel mai lung timp de așteptare se înregistrează la secțiile de votare din vestul Europei, în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Franța sau Belgia. Se așteaptă mult pentru că datele personale ale fiecărui alegător din străinătate trebuie trecute manual pe listele suplimentare, însă

Ministerul de Externe susține că toate cele 441 de secții de votare organizate în afara României sunt operaționale și funcționează normal. În cazul în care la una dintre secții prezența este mai ridicată și se așteaptă mai mult în vedere exercitării dreptului de vot, Ministerul de Externe le recomandă cetățenilor români să se deplaseze la cea mai apropiată secție de votare.

Judecătoarea Florentina Vasilăţeanu, preşedinta Biroului 48 pentru secţiile de votare din străinătate, a anunţat, cu puţin timp în urmă, că a solicitat Biroului Electoral Central prelungirea programului de vot în străinătate pentru a asigura participarea unui număr cât mai mare de cetăţeni români.

The post Românii stabiliţi în străinătate au venit în număr mare la secțiile de vot appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Românii stabiliţi în străinătate au venit în număr mare la secțiile de vot

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button