Politică

Şi-a început activitatea Comisia de anchetă asupra investigării eventualelor fraude în procesul electoral din 26 mai

Şi-a reînceput activitatea Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli și fraude semnalate în spațiul public la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Astăzi au răspuns întrebărilor membrilor comisiei reprezentanții Institutului Național de Statistică şi ai Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Reprezentanții INS au admis că în timpul procesului de centralizare a datelor au existat disfuncționalități, însă au dat asigurări că acestea nu au afectat rezultatul final al referendumului și al alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Generalul de brigadă Sorin Bălan, prim-adjunct al directorului STS, a afirmat la rândul său că utilizarea tabletelor în secțiile de votare nu a îngreunat procesul de vot, atât în țară, cât și în străinătate.

Acesta a precizat că niciun angajat al instituției pe care o conduce nu a operat tabletele sau a introdus date în sistemele informatice, rolul Serviciului de Telecomunicații Speciale fiind de a asigura suportul tehnic pentru aceste sisteme.

The post Şi-a început activitatea Comisia de anchetă asupra investigării eventualelor fraude în procesul electoral din 26 mai appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Şi-a început activitatea Comisia de anchetă asupra investigării eventualelor fraude în procesul electoral din 26 mai

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button