Politică

UDMR vrea un post de comisar european pentru drepturile minorităților

Europarlamentarul Loránt Vincze a declarat, astăzi, că regretă desființarea funcției de comisar european pentru multilingvism, deținută între ianuarie 2007 și 2010 de Leonard Orban.

UDMR îl susține pe Manfred Weber la președinția Comisiei Europene, organism de care Uniunea este în cel mai înalt grad interesată pentru protejarea drepturilor minorităților, a declarat Loránt Vincze:

Pentru UDMR, esențial e ca în aceste negocieri de posturi, președintele Comisiei Europene să fie un om care cunoaște problematica minorităților naționale. Jean Claude Junkers, fostul președinte al Comisiei Europene, a regretat acum 5 ani că nu a propus un comisar care se se ocupe de diversitatea lingvinstică și culturală a UE. E ceea ce noi am cerut și acum 5 ani și acum 10 ani, poate noul președinte va fi mai inspirat. Organizațiile minorităților din Parlamentului European vor cere ca să existe un comisar însărcinat cu diversitatea culturală și lingvistică din Uniunea Europeană.

Eurodeputatul UDMR speră să existe, în următorii 5 ani, un consens între partidele românești reprezentate în PE, măcar pe teme precum fonduri structurale, agricultură, investiții majore și aderarea la Schengen.

Loránt Vincze, care este și președinte al Uniunii Federative a Naționalităților Europene (FUEN), va susține crearea de legi europene speciale pentru minoritățile din UE.

În acest sens, Minority Safe Pack va depune, până la finele acestui an, cele 1,2 milioane de semnături strânse în acest scop, la Comisia Europeană.

Valeriu Russu

The post UDMR vrea un post de comisar european pentru drepturile minorităților appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UDMR vrea un post de comisar european pentru drepturile minorităților

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button