Politică

UPDATE: Cabinetul Dăncilă desfășoară la Palatul Victoria, prima şedinţă de lucru de după ruperea coaliţiei

UPDATE ora 20,00: Executivul a decis ca Secretariatul General al Guvernului să preia atribuțiile Ministerului pentru Relația cu Parlamentul

Executivul a transferat, azi, avizarea privind oportunitatea emiterii de ordonanțe de urgență de la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul la Secretariatul General al Guvernului.
Măsura a fost luată pentru deblocarea activității, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat să numească interimari pentru posturile de miniștri rămase vacante, după ruperea coaliției PSD-ALDE.
Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al executivului, spunea că acest demers a fost necesar întrucât în prezent sunt trei ministere care au rămas fără conducere.
Tot astăzi au fost aprobați și indicatorii tehnico-economici pentru spitalul Regional de Urgență Cluj. Unitatea medicală va avea șapte etaje și va dispune de 849 de paturi, 19 săli de operație și va fi dotat cu un heliport, iar valoarea investiției se ridică la peste 2,5 miliarde lei.

********

Executivul are 3 portofolii fără titular, întrucât preşedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerile de interimari avansate de premier.
Din acest motiv, Executivul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu un posibil conflict juridic între Guvern şi şeful statului.
Dăncilă a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de azi, că împreună cu echipa guvernamentală a identificat măsurile pentru a depăşi această situaţie de blocaj. Astfel, va fi adoptată o hotărâre de Guvern prin care se va transfera de la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul către Secretariatul General al Guvernului avizarea privind oportunitatea emiterii ordonanţelor de urgenţă

The post UPDATE: Cabinetul Dăncilă desfășoară la Palatul Victoria, prima şedinţă de lucru de după ruperea coaliţiei appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UPDATE: Cabinetul Dăncilă desfășoară la Palatul Victoria, prima şedinţă de lucru de după ruperea coaliţiei

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button