Sănătate

11 cazuri de rujeolă în Mureș

6 dintre acestea au fost confirmate în această lună, în ultima săptămână fiind înregistrate încă 5 suspiciuni.
Probele au fost trimise la Laboratorul Institutului Cantacuzino pentru confirmare.
Cazurile sunt sporadice și sunt înregistrate la persoane care fac parte din comunități defavorizate, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș, medicul epidemiolog șef al DSP Mureș, Gabriela Uifălean:

În 2019, până în prezent, au fost înregistrate 11 cazuri de rujeolă, din care au fost confirmate serologic, până în acest moment, 6. Celelalte sunt cazuri suspecte. Toate cazurile înregistrate sunt sporadice, deci nu am înregistrat focare. Programul de vaccinare împotriva rujeolei cu vaccinul ROR, decurge conform normelor în vigoare. Vaccin avem în cantitate suficientă.

Direcția de Sănătate Publică Mureș desfășoară în comunitățile defavorizate acțiuni suplimentare de informare și vaccinare.
Până acum au fost recuperați la vaccinare aproape 400 de copii, spune medicul epidemiolog, Gabriela Uifălean:

Pe lângă Programul de vaccinare care se desfășoară lunar în cabinetele medicilor de familie, Compartimentul de Epidemiologie și Promovarea Sănătății desfășoară acțiuni suplimentare de informare și vaccinare în comunitățile la risc unde se înregistrează un număr mare de copii restanțieri, care nu se prezintă la vaccinare. În acest an, am derulat 8 astfel de acțiuni suplimentare de vaccinare și am recuperat aproximativ 370 copii restanțieri.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeola în România se apropie de 17.000, dintre care peste 60 s-au soldat cu deces.

Cristina Bulbescu

The post 11 cazuri de rujeolă în Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 11 cazuri de rujeolă în Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button