APM Mureș a depistat 30 de depășiri ale concentrației de amoniac

apm mures a depistat 30 de depasiri ale concentratiei de amoniac

Autolaboratorul agenției de mediu a fost amplasat la sediul instituției în perioada 20 septembrie 2018 – 19 mai 2019, iar din 20 mai până în prezent este amplasat în apropierea combinatului chimic Azomureș.
În anul 2019 au fost înregistrate 25 de depășiri ale valorii maxim admise pe probe medii de 30 de minute și 5 depășiri în 24 de ore.

Directorul APM Mureș, Dănuț Ștefănescu, a spus că aceste depășiri nu sunt grave și că au fost provocate de repornirea instalaiilor.

Au fost mici depășiri și pot spune chiar puține, 25 de depășiri a câte o jumătate de oră înseamnă 12 ore, în tot anul. Au fost chiar puține, stăm foarte bine față de altă dată, când erau multe, multe depășiri și cu valori mult mai mari. Aceste depășiri se înaintează Gărzii de Mediu și Direcției de Sănătate Publică. Garda de Mediu face controale, dar la opriri și porniri aceste depășiri sunt admise și de legislație, deoarece în procedura de oprire nu sunt reglementate emisiile.

Purtătorul de cuvânt al Azomureș, Ovidiu Maior, a declarat pentru RTM că depășirile au fost raportate corect și au fost cauzate de revizia generală din această vară.

În urma analizării datelor noastre interne, a reieșit că datele prezentate în raportul APM sunt urmare a operațiunilor de oprire și repornire a instalațiilor în timpul reviziei generale ce a avut loc în vara acestui an. Toate datele înregistrate în acea perioadă au fost transmise zilnic autorităților care au competență în domeniu, fiind transmise și informații cu privire la activitățile tehnice de pe platformă. O dată cu menținerea echipamentelor în stadiul normal de funcționare, datele înregistrate se încadrează în limitele prevăzute de autorizația de funcționare.

În ceea ce privește radioactivitatea, în județul Mureș nu s-au evidențiat depășiri ale limitelor de atenționare.

Raluca Creţ

The post APM Mureș a depistat 30 de depășiri ale concentrației de amoniac appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: APM Mureș a depistat 30 de depășiri ale concentrației de amoniac

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.