Sănătate

Centru de permanență, în pregătire pe Valea Mureșului

La nivelul județului Mureș se dorește înființarea unui centru de permanență pe Valea Mureșului. În prezent, în județul Mureș funcţionează trei centre, la Zau de Câmpie, Band și la Șăulia, acesta din urmă având activitatea suspendată deoarece nu îndeplinește condițiile de autorizare sanitară.

”Centrele de permanență ar fi o alternativă extraordinară din punct de vedere al asigurării asistenței medicale de urgență și ar rezolva foarte multe dintre cazurile care se prezintă la SMURD și la serviciile de  primiri urgențe de la spitale, cazuri care uneori nu necesită intervenții foarte serioase pentru a fi rezolvate. Poate că populația nu are încredere în aceste centre. Noi am încercat teritorial să convingem medicii că ar fi bine să se organizeze în această formă de asistență medicală de urgență pentru că este necesară mai ales în mediul rural. Sunt județe în România care au de zece ori numărul centrelor de permanență pe care noi le avem la nivelul județului Mureș, adică trei centre. Încercăm o extindere pe Valea Mureșului undeva până la limita graniței cu județul Harghita. Încercăm să facem posibilă funcționarea și a altor centre de permanență în măsura în care medicii în aceste centre de permanență spunem noi obțin venituri substanțiale”, a declarat Rodica Biro, președinte-director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mureș.

Arina TOTH

 

Post-ul Centru de permanență, în pregătire pe Valea Mureșului apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Centru de permanență, în pregătire pe Valea Mureșului

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button