Sănătate

Clinica de oncologie din Târgu Mureș intră în reparații capitale

În acest an au fost alocate sume importante Spitalului Clinic Județean Mureș, care vor ajunge la secțiile care au nevoie cel mai mult de renovare.
Clinica de oncologie va primi aproape 12 milioane de lei pentru reabilitare, dintre care 10 milioane de lei sunt contribuție de la Ministerul Sănătății.

Președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, a anunțat azi că va fi o renovare completă, exterior și interior.

Ce este foarte important la spitalul de oncologie, în afară de exteriorul clădirii, unde vor fi schimbate geamuri, uși, se va realiza izolarea termică a clădirilor, se va schimba și structura acoperișului și tot ce înseamnă utilitățile, lifturi, intrări pentru handicapați, legătură între spital și buncăr. Practic, vorbim despre reabilitarea spațiilor comune, băi, vestiare, holuri. Putem spune că este o reabilitare totală a spitalului de oncologie.

Alte 6 milioane de lei, dintre care 4 de la Ministerul Sănătății, au fost alocate pentru construirea unui buncăr ce va găzdui un aparat nou de radioterapie, finanțat prin Banca Mondială.

Managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, Ovidiu Gârbovan.

Începând cu luna februarie au demarat lucrările pentru buncărul în vederea achiziționării unui nou aparat de radioterapie pentru bolnavii oncologici. La ora actuală, sunt efectuate lucrările în proporție de 50%. La nivelul secției de oncologie, reabilitarea va fi capitală, poate va fi prima clădire de tip spital care va fi adusă la nivelul circuitelor care se impun astăzi pentru un spital.

În prezent, spitalul are un singur aparat de radioterapie, vechi de aproape 20 de ani, care se defectează frecvent și se repară cu cheltuieli mari.

Raluca Creț

The post Clinica de oncologie din Târgu Mureș intră în reparații capitale appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Clinica de oncologie din Târgu Mureș intră în reparații capitale

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button