Sănătate

Concursul pentru şefia Spitalului Clinic Judeţean Mureş, anulat. Anunţul făcut de Consiliul de Administraţie

Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean Mureș a anunţat joi, 8 august, prin intermediul unui comunicat de presă, decizia de anulare a concursului aflat în derulare pentru ocuparea postului de manager, luată într-o ședință care a avut loc în aceeaşi zi.

Potrivit documentului, Consiliul de Administraţie „își exprimă regretul față de situația creată dintr-o eroare de redactare privind data stabilită pentru efectuarea vizitei în spital – ca facilitate facultativă asigurată de unitatea sanitară celor interesați să participe la concurs, respectiv 7 august 2019, în loc de 8 iulie 2019.”

„Cu toate că eroarea materială mai sus menționată nu era una susceptibilă să lezeze interesele legitime ale potențialilor participanți la concurs, Consiliul de Administrație a apreciat că documentația de concurs, implicit anunțul pendinte, trebuie să asigure premizele celui mai bun management pentru spitalul public, motiv pentru care în realizarea interesului public a luat decizia mai sus-menționată. Consiliul de Administrație respinge interpretările speculative din  mass-media, de natură să aducă prejudicii de imagine unității sanitare, managerului în funcție – dr. Ovidiu Gîrbovan, singurul candidat înscris la concurs, respectiv Consiliului Județean Mureș și președintelui acestuia, domnul Péter Ferenc”, se precizează în comunicat.

Petiţie buclucaşă

Şi ca o culme a ironiei, în comunicat se mai precizează următoarele: „Consiliul de Administrație chemat să soluționeze cererea de anulare a concursului, formulată de către petentul Suciu Dragoș-Mihail, a reținut același tip de eroare în însăși sesizarea acestuia, respectiv datarea petiției cu 6 mai 2019 în loc de 6 august 2019, sens în care cele consemnate ce către petent în cuprinsul sesizării vis-á-vis de descoperirea „secretului întoarcerii în timp”, pot fi egală măsură valabile și în ceea ce privește „secretul călătoriei în viitor”.

În data de 6 august 2019 un anumit domn Dragoş-Mihail Suciu a sesizat în scris conducerea Consiliului Judeţean Mureş cu privire la faptul că Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului prevede că dosarul de concurs trebuia depus până la data de 31 iulie 2019, ora 14.00, în timp ce vizita în cadrul unităţii spitaliceşti pentru obţinerea de informaţii concrete în vederea întocmirii proiectului de management (care urma să fie susţinut public în data de 12 august 2019) a fost planificată pentru data de… 7 august 2019.

„Vă solicităm în mod imperativ anularea concursului de ocupare a postului de manager-persoană fizică la Spitalul Clinic Judeţean Mureş care va avea loc în perioada 1 august 2019 – 16 august 2019”, se precizează într-o adresă expediată de respectivul domn Suciu către conducerea Consiliului Judeţean Mureş, mai exact preşedintelui acestei instituţii, Péter Ferenc.

Alex TOTH

Post-ul Concursul pentru şefia Spitalului Clinic Judeţean Mureş, anulat. Anunţul făcut de Consiliul de Administraţie apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Concursul pentru şefia Spitalului Clinic Judeţean Mureş, anulat. Anunţul făcut de Consiliul de Administraţie

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button