Deficit de servicii medicale de recuperare, peste 3000 de pacienți pe lista de așteptare

deficit de servicii medicale de recuperare peste 3000 de pacienti pe lista de asteptare

La nivelul județului Mureș se înregistrează un deficit de servicii medicale de recuperare, în prezent existând o listă de așteptare pentru serviciile de medicină fizică și recuperare în ambulator de peste 3.000 de persoane, cu o perioadă de așteptare pentru programare de 3-4 luni.
”O persoană care acum are nevoie de servicii de recuperare le primește peste 4 luni. Este o specialitate deficitară (n. red. – medicina de recuperare) din toate punctele de vedere. Este deficitară în urma analizei pe care noi am făcut-o în comisia de specialitate în cadrul acestei contractări. Sunt foarte puțini medici de specialitate, de recuperare, oferta este mică față de necesar iar pacienții caută disperați prin țară locul unde pot să își rezolve problema. Sunt deficitare în primul rând serviciile în ambulator. Vom vedea pe parcurs care este tendința și dacă într-adevăr pe partea de ambulator va putea crește capacitatea tehnică, resursa umană”, a afirmat Rodica Biro, Președinte Director general al CAS Mureș.
Unul dintre aspectele importante este bugetul deficitar alocat pentru aceste servicii, în prezent bugetul contractat pentru ambulator acoperă în medie 4-6 zile de funcționare.
”Ar trebui să avem un buget mai mare ca să putem rezolva această lungă listă de așteptare de peste 3.000 de persoane”, a mai spus Rodica Biro.
De asemenea, recuperarea pe spitalizare continuă este deficitară, motiv pentru care, la această dată, există o unitate sanitară de recuperare reabilitare nou intrată în contract cu CAS Mureș la Târgu-Mureș, pe lângă unitățile similare din Reghin și Sighișoara.
Aceste unități oferă serviciile necesare în special pentru bolnavii cronici, bolnavii care au suferit intervenții chirurgicale și care necesită o perioadă de recuperare asistată specilizată mai îndelungată.

Arina TOTH

Post-ul Deficit de servicii medicale de recuperare, peste 3000 de pacienți pe lista de așteptare apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Deficit de servicii medicale de recuperare, peste 3000 de pacienți pe lista de așteptare

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.