Investigații IRM la Spitalul Clinic Județean Mureş, în contract cu CAS

investigatii-irm-la-spitalul-clinic-judetean-mures,-in-contract-cu-cas

Începând cu noua contractare, investigațiile IRM (Imagistică prin Rezonanță Magnetică), în regim de ambulator, în cadrul Laboratorului de radiologie și imagistică medicală a Spitalului Clinic Județean Mureș sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

”Marea majoritate a cerințelor la contractare au fost aprobate. Am mai adăugat servicii în ambulator, am scos altele. Servicii noi am adăugat pe imagistică. Aparatul de rezonanță magnetică a început să funcționeze din decembrie dar trainingul s-a terminat în acest an. Pentru că aparatul de rezonanță magnetică este un aparat complex specialiștii trebuie în timp să se antreneze pe diferite segmente (n.red. – diferite părți ale corpului)”, a declarat joi, 22 august, cu prilejul unei conferințe de presă, dr. Ovidiu Gîrbovan, managerul Spitalului Clinic Județean Mureș.

IRM-ul este important pentru diagnosticarea corectă a pacienților fiind de elecție în multe investigații. Pot fi realizate examinări pentru cazurile oncologice, neurologice, sfera musculo-scheletală, cazuri de ginecologie, pediatrie etc.

Aparatul a fost achiziționat prin Proiectul privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar -Împrumut nr. 83620-RO, finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), implementat de Ministerul Sănătății.

Valoarea aparatului achiziționat de Ministerul Sănătății este de 3.057.000 lei.

Arina TOTH

 

 

Post-ul Investigații IRM la Spitalul Clinic Județean Mureş, în contract cu CAS apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Investigații IRM la Spitalul Clinic Județean Mureş, în contract cu CAS

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.