Sănătate

Investiții de 30 de milioane de lei la Spitalul Clinic Județean Mureș

În acest an, bugetul total de investiții aprobat este de peste 31 de milioane de lei, din care aproape 10 milioane de lei sunt fonduri alocate din bugetul propriu al județului Mureș.
Președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc:

În anul 2019 prioritar este spitalul. Numai pentru aparatură și investiții sunt 38,7 milioane de lei. Dacă fac comparație, anul trecut a fost în jur de 20% din această sumă pentru investiții și pentru aparatură. Pe lângă aparatura cumpărată de minister, sunt sume pentru aparatură achiziționate și de către Consiliul Județean. Pe lângă aceste sume au fost alocate sume considerabile pentru reparația mai multor secții.

Printre ultimele achiziții se numără și linii mari de sterilizare la cele mai importante secții ale spitalului, a precizat managerul Ovidiu Gârbovan:

Sunt finalizate liniile de sterilizare la nivelul spitalului. Spitalul Clinic Județean Mureș are linii de sterilizare noi în toate secțiile chirurgicale și punctele de sterilizare pe care le-a avut. Avem 2 linii mari de 500 de litri la chirurgie și urologie, 2 linii cu aparate de 60 de litri la ginecologie și policlinica 2 și 3 linii de sterilizare capacitate mică în secțiile neonatologie, pediatrie, dermatologie.

Ovidiu Gârbovan a prezentat și investițiile în secțiile chirurgicale, care vor fi modernizate prin platforme electrochirurgicale.

Tot în acest an s-au achiziționat, instalat și funcționează deja platformele electrochirurgicale pentru secțiile chirurgicale. De asemenea, un echipament pentru verificarea zilnică a parametrilor instalației de radioterapie, un aparat radiologic mobil pentru secția de ortopedie, unde procedura este finalizată și urmează să fie instalat.

Anul acesta s-au finalizat și achizițiile de aparatură pentru ATI, în valoare de 3,5 milioane de lei, din care 10% fonduri de la CJ Mureș.

Raluca Creț

The post Investiții de 30 de milioane de lei la Spitalul Clinic Județean Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Investiții de 30 de milioane de lei la Spitalul Clinic Județean Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button