Sănătate

Măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii celor care suferă de hemofilie

Reprezentanţii pacienţilor, împreună cu medici specialişti, urmează să se întâlnească, în perioada următoare, cu conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru a discuta despre posibilitatea îmbunătăţirii tratamentului şi a calităţii vieţii celor care suferă de hemofilie.
Să se ducă la medicul de familie cei care nu ştiu să îşi facă singuri sau nu au vene abordabile şi să le facă medicul de familie ceea ce acum încă nu pot. E vorba de implicarea medicilor de familie. Ei chiar sunt doritori să fie implicaţi.
Abordarea terapeutică diferă în prezent de la judeţ la judeţ, pacienţi alegând să se deplaseze pe distanţe mari în alte oraşe pentru a primi tratamentul şi, în acest context, un alt amendament se referă la regionalizarea serviciilor medicale oferite acestor pacienţi prin patru centre, respectiv Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Cluj. Hemofilia este o boală ereditară,caracterizată prin lipsa unor factori de coagulare din sânge, ce poate provoca sângerări prelungite care, în timp, lasă sechele în primul rând la nivelul articulaţiilor.

The post Măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii celor care suferă de hemofilie appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii celor care suferă de hemofilie

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button