Sănătate

Maternitatea din Sighișoara, dotată de Salvați Copiii cu două echipamente

O masă radiantă și un compresor în valoare de peste 18.000 de euro este donația care a ajuns astăzi la Secția de Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Sighișoara din partea Organizației Salvați Copiii. Solicitarea a fost făcută de către medicii din spital.
Aparatura care lipsea din dotarea Secției este necesară pentru copiii născuți prematur.
Este prima maternitate din județ care primește dotări de la Salvați Copiii, după ce spitalele din Târgu-Mureș au beneficiat de echipamente, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș, coordonatorul de proiect, Ștefania Mircea:

A fost posibilă achiziționarea mesei radiante cu sprijinul donatorilor noștri și ne bucurăm că am ajuns aici la Sighișoara pentru că era mare nevoie de astfel de echipamente pentru că am văzut de la copiii mici, născuți prematur, că au nevoie de îngrijire de specialitate, îngrijire pe care medicii nu o pot oferi decât cu ajutorul echipamentelor.

Organizația Salvați Copiii desfășoară de aproape opt ani campanii de dotare a maternităților din România cu aparatură medicală pentru nou-născuți, Maternitatea din Sighișoara fiind cea de-a 96 –a unitate medicală dotată.
În total, este vorba de 630 de echipamente medicale iar banii pentru aparatură provin exclusiv din donații.

Cristina Bulbescu

The post Maternitatea din Sighișoara, dotată de Salvați Copiii cu două echipamente appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Maternitatea din Sighișoara, dotată de Salvați Copiii cu două echipamente

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button