Ministerul Agriculturii: Roşiile româneşti din programul ‘Tomata’ ajunse pe piaţă sunt sigure pentru consum

ministerul agriculturii rosiile romanesti din programul tomata ajunse pe piata sunt sigure pentru consum

Roşiile care provin din programul de sprijin pentru tomate, existente în prezent pe piaţă, sunt sigure pentru consum.

Analizele realizate până vineri, 17 mai, de Autoritatea Naţională Fitosanitară pe eşantioane de roşii româneşti din culturile participante la acest program nu au relevat depăşiri ale limitelor maxime admise privind reziduurile de pesticide, informează azi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Inspectorii fitosanitari ai Autorităţii Naţionale Fitosanitare au prelevat, de la ieşirea pe piaţă a primelor tomate obţinute prin acest program, probe pe care le-au transmis pentru analize la cele două laboratoare acreditate, unul din București și Laboratorul Zonal din Mureş.

Ministerul Agriculturii efectuează în această perioadă controale în pieţe şi la locul de producţie (sere şi solarii) după recoltare la producătorii înscrişi în programul guvernamental de sprijin pentru tomate

The post Ministerul Agriculturii: Roşiile româneşti din programul ‘Tomata’ ajunse pe piaţă sunt sigure pentru consum appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ministerul Agriculturii: Roşiile româneşti din programul ‘Tomata’ ajunse pe piaţă sunt sigure pentru consum

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.