Sănătate

Ministerul Sănătăţii începe campania de vaccinare antigripală gratuită

Ministerul Sănătăţii a cumpărat anul acesta 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal, cu aproximativ 200 000 mai mult faţă de anul trecut.

Este recomandată insistent vaccinarea bolnavilor cronici, a copiilor, a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, a gravidelor, precum şi a copiilor şi bătrânilor instituţionalizaţi.

Primele 50.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns, deja, în teritoriu şi vor fi utilizate pentru imunizarea personalului medical. De la jumătatea lunii octombrie vor fi distribuite si celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă si vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

Vaccinarea este cea mai sigură şi cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă, spun medicii, care insistă că imunizarea este bine să fie făcută toamna, pentru ca organismul să aibă timp să producă anticorpi. Anul trecut, vaccinarea gratuită a început în luna octombrie. Avertismentele medicilor au fost neglijate, astfel că în sezonul rece 2018-2019 a fost consemnat un număr record de îmbolnăviri şi decese din cauza gripei.

Valul de gripă a început în luna ianuarie, iar oamenii speriaţi de numărul mare de cazuri de boală şi decese au luat cu asalt spitalele. 199 de oameni au murit din cauza gripei în sezonul trecut, aproape toţi nevaccinaţi antigripal şi suferinzi de boli cronice.

The post Ministerul Sănătăţii începe campania de vaccinare antigripală gratuită appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ministerul Sănătăţii începe campania de vaccinare antigripală gratuită

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button