Ministrul sănătăţii promite acoperirea în cel mult doi ani a deficitului de medici specializaţi în urgenţe

ministrul sanatatii promite acoperirea in cel mult doi ani a deficitului de medici specializati in urgente

Mai multe spitale din ţară se confruntă cu lipsa numărului necesar de medici specializaţi în urgenţe – a declarat astăzi ministrul sănătăţii. Aflată în vizită în judeţul Sălaj, Sorina Pintea a precizat că acest deficit va fi acoperit în cel mult doi ani şi a enumerat câteva măsuri concrete luate la nivel naţional:

Sorina Pintea:

Este o problemă la Zalău, este o problemă în Ploieşti, este o problemă în Tulcea. Ce a ţinut de Ministerul Sănătăţii noi am început să facem, adică am majorat numărul de locuri scoase la Rezidenţiat pe specialitatea medicină de urgenţă. Anul trecut, din suplimentările aprobate de guvern, cele 300 de locuri în plus, o parte sau dus către medicina de familie şi o parte către medicina de urgenţă. Aşteptăm să termine rezidenţiatul; pentru că, am declarat în nenumărate rânduri, la un moment dat am făcut medici pentru alte ţări, nu pentru România. Până atunci completăm cu medici de familie care au competenţe în acest domeniu, urmând, în maxim doi ani de zile, să avem medici care vor acoperi posturile vacante din spitale cu specialitatea medicină de urgenţă.

Ministrul sănătăţii a vorbit şi despre ultimele statistici centralizate legate de sumele ilegal pretinse de medici sau oferite de pacienţi, potrivit cărora acest fenomen este în scădere – ne-a transmis corespondentul nostru Adrian Lungu.

The post Ministrul sănătăţii promite acoperirea în cel mult doi ani a deficitului de medici specializaţi în urgenţe appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ministrul sănătăţii promite acoperirea în cel mult doi ani a deficitului de medici specializaţi în urgenţe

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.