Sănătate

Nereguli la mai multe spitale din țară

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea este nemulţumită de modul în care sunt trataţi unii pacienţi în unele spitale din România.
Ea a prezentat astăzi public mai multe SMS-uri pe care le-a primit în noaptea de duminică spre luni şi în care erau descrise mai multe nereguli din spitale:

Ora 3:29 dimineaţa. Spitalul Mediaş are un pacient de 51 de ani, cardiopatie idiopatică, cu defibrilator biotronic, care s-a stricat şi descarcă şocuri. Târgu Mureş nu-l primeşte pentru că nu are acces la sală să-l trimită mâine dimineaţă. Sibiul refuză pentru că nu are cititor biotronic. Va merge la Târgu Mureş pentru consult şi fără apobare. Managerul habar n-avea. La ora 3:40 dimineaţa. Spitalul Elias are un pacient 89 de ani, hematom subdural pe care nu-l primeşte nimeni în Bucureşti. Lipsă locuri A.T.I. Erau. Managerul de la Elias habar nu avea. La 4:02, Clinica Psihiatrie Timişoara nu preia pacientă cu probleme psihice, foarte agitată. Prezintă un periocl pentrua ea însăşi, dar nu vor să o interneze. Managerul nu ştia.

Ministrul Sănătăţii consideră că medicii care erau de gardă ar trebui să fie sancţionaţi pentru modul în care au procedat.
Pe de altă parte, Sorina Pintea i-a avertizat pe managerii spitalelor vizate că riscă şi ei sancţiuni pentru neregulile semnalate în spitalele pe care le conduc.

The post Nereguli la mai multe spitale din țară appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Nereguli la mai multe spitale din țară

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button