Sănătate

Peste 7.000 de decese cauzate de infecţii, inclusiv de cele din spitale, au fost înregistrate oficial în România în ultimii cinci ani

Cifrele au fost făcute publice de Institutul Naţional de Statistică, la solicitarea Radio România Actualităţi.

Potrivit INS, raportarea de către spitalele din ţara noastră a cazurilor de infecţii nozocomiale au crescut, ajungând, anul trecut, la 20.000 de cazuri declarate,faţă de 10.000 în 2014.

Reprezentanţii institutului spun că statisticile pentru decesele cauzate de infecţii nu reprezintă un interes pentru autorităţi, din cauza faptului că incidenţa lor este destul de mică.

Dublarea numărului de decese prin sepsis, precum şi cea a cazurilor de infecţii nosocomiale este explicată de medicii români nu atât prin agravarea condiţiilor din spitale, ci printr-o raportarea mai bună a acestor cazuri.

Cu toate acestea, România este departe de a raporta numărul real de infecţii din spitale, se arată într-un studiu al Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

The post Peste 7.000 de decese cauzate de infecţii, inclusiv de cele din spitale, au fost înregistrate oficial în România în ultimii cinci ani appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Peste 7.000 de decese cauzate de infecţii, inclusiv de cele din spitale, au fost înregistrate oficial în România în ultimii cinci ani

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button