Sănătate

Planul Consiliului Judeţean Mureş: două aparate de radioterapie, la Clinica de Oncologie

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, a anunţat joi, 27 iunie, că instituţia pe care o conduce, care are în subordine şi Spitalul Clinic Judeţean Mureş, a făcut demersurile pentru repararea aparatului de radioterapie de la Clinica de Oncologie din Târgu-Mureş, singurul de acest tip din judeţul Mureş, care s-a defectat în urmă cu câteva zile.

„Este important să avem două aparate. Chiar dacă punem în funcţiune un aparat nou, şi acel aparat are nevoie de anumite remedieri, şi acel aparat se poate strica, se poate defecta. Asfel, având două aparate vom evita situaţia de a exista perioade în care nu funcţionează niciun aparat. Cu cât sunt mai multe, cu atât se poate evita situaţia ca acei pacienţi care necesită tratament să plece la sute de kilometri. În acest moment, aceasta este situaţia, avem un singur aparat, în momentul în care se strică, mentenanţa are nevoie de o perioadă în care să îl repare. S-au făcut deja demersurile pentru repararea acestui aparat, sper ca defecţiunea să nu fie atât de mare ca să nu poată fi remediată într-o perioadă scurtă. Demersurile noastre în acest sens este de a avea al doilea aparat, ca să evităm aceste situaţii neplăcute”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Totodată, Péter Ferenc a afirmat că pe lista de investiţii a Consiliului Judeţean Mureş se află achiziţionarea unui aparat nou de radioterapie, astfel încât după darea în folosinţă a buncărului de la Clinica de Oncologie, în incinta acestuia să funcţioneze două aparate.

„Defecţiuni au existat şi vor exista întotdeauna. Demersul nostru cel mai important a fost introducerea pe lista de investiţii a noului aparat şi a noului buncăr. Aparatul va fi asigurat de către Guvernul României, prin Ministerul Sănătăţii, iar construcţia buncărului este în atribuţiile noastre. Pentru noi, cel mai important lucru este în acest moment să terminăm construcţia buncărului cât se poate de repede, ca să poată fi instalat noul aparat. În momentul în care noul aparat va exista, vom avea două aparate, ceea ce este necesar, mai ales într-o localitate cum e Târgu-Mureş”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Alex TOTH

Post-ul Planul Consiliului Judeţean Mureş: două aparate de radioterapie, la Clinica de Oncologie apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Planul Consiliului Judeţean Mureş: două aparate de radioterapie, la Clinica de Oncologie

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button