Premierul i-a cerut ministrului sănătăţii să-i demită din funcţie pe directorul CNAS şi pe purtătorul de cuvânt al instituţiei

premierul i a cerut ministrului sanatatii sa i demita din functie pe directorul cnas si pe purtatorul de cuvant al institutiei

Premierul Viorica Dancilă i-a cerut ieri ministrului sănătăţii, Sorina Pintea, să-i demită din funcţie pe directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi pe purtătorul de cuvânt al instituţiei, după ce acesta din urmă a afirmat într-un interviu pentru un post de radio că oamenii mor indiferent dacă sistemul informatic al CNAS funcţionează sau nu.

Preşedintele Casei, Răzvan Vulcănescu, spune că nu a luat în calcul să demisioneze, la acest moment, pentru că nu se face vinovat de nefuncţionalitatea platformei informatice, iar purtătorul de cuvânt Daniel Osmanovici a admis că a reacţionat într-un mod nepotrivit şi lipsit de empatie atunci când, în cursul interviului, a fost întrebat dacă din cauza blocajului temporar al platformei online, nu ar putea muri oameni.

Cât despre acest blocaj, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că speră ca, de luni, sistemul informatic al cardurilor de sănătate să fie funcţional.

Ea a precizat că sistemul a fost subdimensionat, nu a fost asigurată mentenanţa, iar pe rol există un dosar penal pentru clarificarea unor aspecte.

The post Premierul i-a cerut ministrului sănătăţii să-i demită din funcţie pe directorul CNAS şi pe purtătorul de cuvânt al instituţiei appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Premierul i-a cerut ministrului sănătăţii să-i demită din funcţie pe directorul CNAS şi pe purtătorul de cuvânt al instituţiei

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.