Sănătate

Secția de oncologie din Tîrgu Mureș va fi reabilitată

Consilierii județeni au aprobat astăzi realizarea investiției „Lucrări de construcții, reabilitare energetică și lucrări conexe la Secția de Oncologie – faza DALI”.
Proiectul presupune adaptarea clădirii în care își desfășoară activitatea Secția de Oncologie, la normele și normativele în vigoare și de asemenea, de îmbunătățire a condițiilor și a calității serviciilor medicale.
Astfel, va fi îmbunătățită izolația termică și va fi dotată clădirea pentru persoanele cu dizabilități.
De asemenea, se impune realizarea în structura spitalului a compartimentului de spitalizare de zi, cu 14 paturi, precum și un număr de 44 paturi de spitalizare suplimentare.
Tot în cadrul acestei investiții se vor realiza lucrări la sistemele de distribuire a agentului termic, a sistemelor de ventilare, climatizare și iluminat.
Directorul Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Ovidiu Gârbovan:

În această ședință a fost aprobat proiectul DALI pentru secția de oncologie, sunt alocați din partea Guvernului României peste 10 milioane de lei în vederea reabilitării acestei secție. Este o secție de care centrul medical Mureș are mare nevoie. Clădirea este veche, arhitectura la vremea respectivă nu a prevăzut circuitele, condițiile și nevoile mileniului III pentru a practica medicina. În acest sens, având în vedere adresabilitatea și numărul mare de bolnavi oncologic, în arealul nostru geografic și nu numai, necesită o reabilitare urgentă, ceea ce a fost o prioritate în politica noastră de dezvoltare a spitalului.

Ministerul Sănătății a alocat și sume pentru achiziția de aparatură medicală și echipamente de comunicații în urgență în sănătate la Spitalul Clinic Județean Mureș.
Astfel, suma de 2.342.000 lei va fi utilizată pentru achiziția de sterilizator cu abur, mașină de spălat și dezinfectat instrumentar chirurgical, sterilizator cu abur de capacitate mică și platformă electrochirurgicală.

Raluca Creţ

The post Secția de oncologie din Tîrgu Mureș va fi reabilitată appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Secția de oncologie din Tîrgu Mureș va fi reabilitată

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button