Sănătate

Singurul medic de familie din comuna Papiu Ilarian asigură și asistența sanitară a școlilor

La medicul de familie Dana Mureșan sunt înregistrate circa 600 de prsoane, inclusiv cei 100 de copii de grădiniță și de școală primară de la cele două unități școlare. Doctorița este ajutată de asistentul medical, care e din localitate:

La începutul fiecărui semestru se face un triaj al copiilor, mergem la școală și îi verificăm pe toți. Dacă în timpul semestrului apar probleme, ei vin la noi la cabinet. Am avut, de-a lungul anilor, sezoane cu epidemii de varicelă, dar puține. A mai fost la copiii mici rubeolă, câteva cazuri izolate.

În 2003 când a venit în comună se nășteau cel puțin 10 copii pe an, spune medicul, iar acum vin pe lume cel mult doi, asta în timp ce rata mortalității e în creștere în comună.

Medicul de familie Dana Mureșan face de 15 ani naveta din Luduș.

Primarul Varo Levente susține că se vor face investiții la cabinetul medical, va fi renovate clădirea și achiziționată aparatură medicală:

În acest an am alocat 150.000 de lei și de săptămâna viitoare începem să modernizăm dispensarul – acoperiș, izolații termice, gard. Doamna doctor, la început când am reușit să o aduc în comună, până atunci aveam mari probleme cu asistența medicală. În plus avem și un asistent priceput și care poate face în permanență tratamentele inectabile , deci asistența medicală este asigurată.

Primarul spune că sunt necesare investiții în aparatura de laborator, pentru ca localnicii să nu se mai deplaseze pentru o simplă analiză la Luduș.

Valeriu Russu

The post Singurul medic de familie din comuna Papiu Ilarian asigură și asistența sanitară a școlilor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Singurul medic de familie din comuna Papiu Ilarian asigură și asistența sanitară a școlilor

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button