Sănătate

Sistemul informatic al CNAS este blocat

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate nu a funcţionat nici azi, pentru a doua zi consecutiv, din cauza unor probleme tehnice. Cum a decurs eliberarea rețetelor în Mureș, ne spune Rodica Biro, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mureș:

Probleme nu pot să existe în nici un caz, atunci când este vorba de nefuncționalitatea sistemului deoarece toți medicii știu că în perioada de nefuncționalitate a platformei informatice, serviciile se acordă offline. În aceste condiții nimeni nu ar trebui sa aibă de suferit întrucât toate serviciile, de exemplu, prescrierea de rețete, bilete de trimitere, efectuarea internărilor și a consultațiilor se poate face în regim offline.

Rodica Biro mai spune că nu se cunoaște o dată a remedierii problemelor sisteumlui însă nici publicul și nici medicii nu au motive de îngrijorare întrucît toate operațiunile efectuate în perioadă în care sistemul nu era funcțional, vor fi validate printr-un ordin al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Vlad Todoran

The post Sistemul informatic al CNAS este blocat appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Sistemul informatic al CNAS este blocat

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button