Sănătate

Spitalele mureșene au cerut aproape toate medicamentele oncologice

Ministerul Sănătăţii a transmis Direcţiilor de Sănătate Publică să ceară unităţilor sanitare din subordine un estimat al necesarului de citostatice pentru 3, respectiv 12 luni. Pe baza acestor raportări, se vor organiza achizițiile de medicamente, pentru evitarea situațiilor în care pacienții riscă să rămână fără tratament.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Mureș, Gabriela Uifălean, a precizat că spitalele din județ au solicitat aproape toate medicamentele de pe listă.

Ministerul Sănătății a transmis o listă de 66 de medicamente oncologice pentru toate spitalele din județ, în vederea efectuării unui necesar. Am primit de la spitale necesarul de medicamente, cele mai multe solicitări venind din partea Spitalului Clinic Județean Mureș. În total au fost medicamente solicitate din cele 66 de poziții, cu excepția a 2-3 poziții care nu au fost solicitate la noi în județ.

Ministerul Sănătății urmează să achiziționeze 40.000 de fiole de Cisplatin și 300 de cutii de Asparaginase, necesare în tratmentul cancerelor de diferite tipuri.

Raluca Creț

The post Spitalele mureșene au cerut aproape toate medicamentele oncologice appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Spitalele mureșene au cerut aproape toate medicamentele oncologice

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button