Sănătate

Târgu Mureșul va avea bancă de țesuturi

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat ieri la Târgu Mureș, în cadrul unei vizite în spitalele din municipiu, la care a participat și premierul Viorica Dăncilă, că s-au aprobat indicatorii tehnico economici pentru o bancă de țesuturi.

Sorina Pintea a precizat că procedurile sunt în derulare:

Am declarat anul trecut că am descoperit acești bani în bugetul Ministerului Sănătății, o Hotărâre de Guvern prin care se propunea construcția a 4 bănci de țesuturi, din punct de vedere legal situația juridică a terenului în Târgu Mureș nu era rezolvată. Vorbim tot de 4 bănci de piele, în acest moment este, am aprobat, Guvernul României a aprobat în ședință o Hotărâre de Guvern pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici, așa că și această construcție merge înainte.

Sorina Pintea a precizat că, anul acesta, Ministerul Sănătății a alocat spitalelor din județul Mureș, o sumă de peste 29 de milioane de lei.
Pe lista de achiziții se află aparate de radio-terapie pentru pacienții oncologici, echipament în Institutul de Boli Cardiovasculare și altele.

Raluca Creţ

The post Târgu Mureșul va avea bancă de țesuturi appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Târgu Mureșul va avea bancă de țesuturi

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button