Sănătate

Vindecarea cu flori – esenţele florale ale dr. Edward Bach

Din a cerului broboadă,

Stropii mari încep să cadă.

Iarbă, flori ies la paradă,

Vine vara să le vadă.

După o perioadă îndelungată de ploi şi vreme rece, a sosit şi vara, anotimpul multiubit al nostru, al tuturor. A adus cu ea mantia multicoloră si înmiresmată a gingaşelor flori. Florile ne-au inspirat dintotdeauna. Omul a simţit că acestea făceau parte din universul vibrator. Putem afirma că ele sunt materializarea, forma de manifestare specifică, la vibraţiile care sunt prezente în univers (câmpurile de formă).

După dr. Edward Bach, florile sunt tămăduitorii sufletelor noastre.Terapia ce are la bază remediile florale Bach îşi propune să restabilească echilibrul psihic al subiectului, eliminându-i gândurile inconştiente negative atât de distructive pentru fiinţa sa.

Remediile Bach pot fi folosite in următoarele situaţii: în dezvoltare personală, în perioade de stres major sau crize existenţiale, în caz de boli grave, cronice.

Edward Bach a identificat şi studiat 38 de stări sufleteşti susceptibile să genereze dezechilibre mai mult sau mai puţin grave fiinţei umane, cu consecinţe asupra stării de sănătate.

Voi aborda acum un remediu complex foarte util şi cu efect imediat, şi anume: Rescue Remedy (Impatiens, Star of Bethlehem, Cherry Plum, Rock Rose, Clematis).

Cele cinci esenţe amestecate, crează acest remediu de urgenţă, util în „salvarea” unei persoane aflate în criză sau în stare de şoc. Are un efect calmant şi stabilizator, iar administrarea lui este simplă. Nu se recomandă pentru tratarea patologiilor cronice, dar este foarte eficient în situaţii de criză provocate de:

Teamă extremă: ex. după un accident, după muşcătura unui câine sau înainte de un examen complicat.

Anxietate sau confuzie: după o dispută în familie sau după primirea unei ştiri neplăcute (un deces, o concediere, etc.)

Stări proaste sau de mânie, inclusiv ale copiilor mici, deoarece calmează, stabilizează şi aduce echilibru emoţional.

La sfârşitul perioadei de lucru: în cazul în care mediul de lucru este plin dec stres, în cazul medicilor de urgenţă, poliţiştilor, piloţilor de aeronave, etc.

Boli ca: alergii şi probleme ale pielii, atacuri de astm şi, de asemenea, pentru a reduce durerile menstruale

Urgenţe: iminenţa unei naşteri, leziuni grave, arsuri, etc.

Terapia Bach, prin cele 38 de esenţe florale, tratează cu succes stresul psihic, distoniile neurovegetative, anxietatea, nevrozele depresive, atacurile de panică, fobiile, tulburările obsesiv-compulsive, tulburările sexuale psihogene, enurezisul psihogen, anorexia, bulimia, lipsa de concentrare, dificultatea de memorare, tracul şi inadaptarea şcolară.

Cercetările au arătat că reţetele Bach oferă rezultate excelente în îngrijirea sănătaţii plantelor şi a animalelor de casă.

Vom mai discuta despre remediile Bach în materiale viitoare.

 

Mihaela SZABO,

Terapeut Kether Therapy Center,

Membră a comunității Mamprenoare Târgu-Mureș

 

 

Post-ul Vindecarea cu flori – esenţele florale ale dr. Edward Bach apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Vindecarea cu flori – esenţele florale ale dr. Edward Bach

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button