Social

120 de tineri participă la o tabără militară în jud. Covasna

O tabără cu specific militar, la care participarea tinerilor este gratuită, va fi găzduită luna aceasta de Centrul de agrement de la Pădureni, aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Tabăra, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Covasna şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, va reuni 120 de tineri din toată ţara. Pe parcursul unei săptămâni ei vor deprinde diverse tehnici de autoapărare şi supravieţuire în condiţii izolate, respectiv cum să aprindă focul, să îşi ridice un adăpost sau să se orienteze în pădure.

Până pe 15 august tineri cu vârste cuprinse între 10 şi 20 de ani, atât fete, cât şi băieţi, se mai pot înscrie pentru a participa la această tabără, până în prezent fiind înscrise 85 de persoane.

Directorul DJTS Covasna, Marian Ştiopu a precizat că tabăra este organizată în cadrul proiectului de ţară ‘România mea’, demarat în urmă cu patru ani.

Marian Ştiopu a adăugat că Centrul de Agrement de la Pădureni este una dintre cele mai moderne tabere aflate în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, cazarea făcându-se în căsuţe şi cabane, respectiv în camere cu trei şi patru locuri, dotate cu grupuri sanitare. Programul taberei se va axa preponderent pe activităţi cu specific sportiv şi militar, instruirea urmând să fie făcută de angajaţi ai Jandarmeriei Covasna.

The post 120 de tineri participă la o tabără militară în jud. Covasna appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 120 de tineri participă la o tabără militară în jud. Covasna

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button