Social

16 august, zi liberă pentru bugetari

Și de această dată bugetarii vor avea parte de o mini-vacanță din cauza unei zile libere oficiale. Mai exact, în 15 august, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, sărbătoare legală stabilită prin Codul muncii, toți salariații, indiferent că se află la buget sau la privat, vor primi o zi liberă.

Anul acesta 15 august va nimeri într-o zi de joi, ceea ce înseamnă că Guvernul va acorda o zi suplimentară în 16 august bugetarilor, fapt confirmat în Monitorul Oficial de vineri, 2 august. „Pentru recuperarea zilei de muncă stabilite liberă conform alin. (1), instituțiile și autoritățile publice își vor prelungi corespunzător timpul de lucru până în data de 31 august 2019 potrivit planificărilor stabilite”, se prevede în Monitorul Oficial.

Operațiunile de încasări prin virament în relația cu instituțiile de credit aferente datei de 16 august se înregistrează în contabilitatea structurilor de atribuții în domeniul decontării din centrala Ministerului Finanțelor Publice în data de 16 august, iar în contabilitatea unităților teritoriale ale Trezoreriei Statului în următoarea zi lucrătoare.

Post-ul 16 august, zi liberă pentru bugetari apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 16 august, zi liberă pentru bugetari

Credit autor: Elena.Polearus.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button