20 de hectare de parcuri naționale protejate, în județul Mureș

20 de hectare de parcuri nationale protejate in judetul mures

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a publicat marți (2 iulie) pe pagina sa de internet, www.romsilva.ro, harta detaliată a tuturor celor 22 de parcuri naționale și naturale aflate în administrarea sa. Datorită acestor hărți, publicate în sistem digital și interactiv, cetățenii, turiștii, activiștii de mediu și oamenii de știință se pot interesa despre administrarea ariilor naturale protejate, delimitarea acestora și pot afla care sunt zonele de protecție strictă și integrală.
Între cele 22 de parcuri se găsesc și 2 din jud. Mureș, respectiv Parcul Național ”Călimani” și Parcul Natural Defileul Mureșului Superior, a precizat directorul tehnic al Direcției Silvice Mureș, Călin Puchianu:

Sunt zonele de protecție strictă și zonele de protecție integrală, unde sunt interzise majoritatea activităților, cu excepția celor cu impact redus asupra mediului, științifice și educative. Suprafața Parcului Național Călimani este de 10.890 de hectare iar a Parcului național Defileul Mureșului Superior este de 9.136 de hectare. În schimb, în zonele-tampon, cele de conservare durabilă, sunt permise anumite activități, motiv pentru care există exploatări în aceste zone. Parcul ”Călimani” are o zonă tampon care se întinde pe Munții Călimani către partea inferioară a munților, și Defileul Mureșului, care afectează majoritatea localităților din acest defileu.

În Județul Mureș sunt 14 rezervații și două parcuri, unde există restricții privind orice fel de activități, pentru conservarea florei și faunei.
La acestea din urmă se adaugă zone de protecție integrală, în care o parte din populație are restricționat accesul inclusiv către terenurile proprii.

Valeriu Russu

The post 20 de hectare de parcuri naționale protejate, în județul Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 20 de hectare de parcuri naționale protejate, în județul Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.