25 de localităţi din țară, afectate de vremea rea

25 de localitati din tara afectate de vremea rea

Un număr de 25 de localităţi din 11 judeţe, inclusiv Mureș, Bistriţa-Năsăud, și Harghita, au fost afectate de ploile abundente şi vântul puternic din ultimele 24 de ore, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Pompierii din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei din 25 de locuinţe, 43 de curţi şi anexe, 11 subsoluri şi beciuri, un obiectiv social, precum şi pentru degajarea a 21 de copaci şi un stâlp de electricitate care au avariat 17 autoturisme. De asemenea, un acoperiş a fost dislocat de vânt.

În ultimele 24 de ore, traficul rutier a fost temporar blocat din cauza copacilor căzuţi pe carosabil sau a aluviunilor pe mai multe drumuri din județul Harghita: DN 13B, DN 12 și DJ 153D.

O situaţie deosebită a avut loc în localitatea Suseni din judeţul Harghita unde, din cauza debitelor înregistrate pe râul Mureş, au fost inundate mai multe curţi şi grădini. Având în vedere nivelul apei din curtea gospodăriei, patru persoane – un copil şi trei adulţi – au fost evacuate preventiv la rude până la retragerea apei.

În acest moment se acţionează în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Harghita pentru evacuarea apei din locuinţe, curţi, beciuri, grădini şi pentru degajarea aluviunilor de pe carosabil. În contextul valabilităţii avertizărilor de inundaţii pentru mai multe cursuri de apă din ţară, pompierii atrag atenţia populaţiei din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.

Totodată, se recomandă cetăţenilor să anunţe imediat autorităţile, prin numărul 112, dacă au informaţii despre persoane care se află în pericol.

Sorin Șchiopu

The post 25 de localităţi din țară, afectate de vremea rea appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 25 de localităţi din țară, afectate de vremea rea

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.