Social

6 școli mureșene au participat la un proiect de reciclare

“Patrula de reciclare”, un proiect organizat de Asociația RoRec, caută să educe în privința problemelor de mediu, elevi de toate vârstele, chiar și preșcolari. Scopul proiectului este strângerea deșeurilor electronice, care au un regim special față de cele obișnuite.

Instituțiile școlare care au participat au fost premiate, fie pe plan local, fie pe plan național.

Pentru a fi eligibil pentru câștigarea premiului național era necesară strângerea a 100 de grame de deșeuri electronice/cap de locuitor al localității din care provine unitatea participantă.

La nivelul județului Mureș au participat 6 instituții educaționale și numai una este premiant local, spune responsabilul cu realații publice al RoRec, Ada Lungu:

La această ediție au participat 6 școli din județul Mureș, din care câte una din localitățile Bagaciu Batoș și Miercurea Nirajului și 3 din municipiul Tîrgu-Mureș. La nivelul județului avem un singur premiant local, anume Liceul Teoretic Bocskai István din Miercurea Nirajului, județul necalificându-se la premiile naționale. Ediția de anul acesta a proiectului fost cea mai de succes de până acum.

Revine, Ada Lungu:

Aceasta ediție a fost cea mai de suces dintre cele de până acum. În cele 12 luni de derulare a proiectului am reușit să colectăm 3.7 milioane de kilograme de deșeuri Electrice, echivalentul a tot cea ce s-a colectat în cadrul programului în cele 7 ediții de dinaintea acesteia.

Proiectul “Patrula de reciclare” a fost demarat la Timișoara în anul 2011.

Vlad Todoran

The post 6 școli mureșene au participat la un proiect de reciclare appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 6 școli mureșene au participat la un proiect de reciclare

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button