Social

60% dintre români au o imagine pozitivă despre UE

Mai mult de jumătate dintre români (60%) au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană. Din acest punct de vedere, ne situăm pe locul al doilea dintre toate cele 28 de state membre şi 5 candidate, după Portugalia. Totodată, 52% dintre români au încredere în Uniunea Europeană.Rezultatele sunt cuprinse în eurobarometrul de primăvară, realizat, luna trecută şi dat publicităţii acum.

La nivelul întregului continent, încrederea în Uniunea Europeană este la cel mai înalt nivel din 2014. În plus, este superioară încrederii în guvernele sau parlamentele naţionale. De la ultimul sondaj de acest fel, făcut anul trecut, numărul celor care au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană a crescut în 23 de state membre.

În privinţa preocupărilor, europenii sunt îngrijoraţi cel mai mult de inflaţie, dar în răspunsurile lor se remarcă o creştere a atenţiei pe care o acordă schimbărilor climatice. În ceea ce priveşte principalele realizări ale Uniunii Europene, o mare majoritate a cetăţenilor consideră că acestea ţin de libera circulaţie a europenilor pe continent. Ei pot călători, pot să locuiască, pot să lucreze, să studieze şi să desfăşoare activităţi comerciale oriunde în UE.

The post 60% dintre români au o imagine pozitivă despre UE appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 60% dintre români au o imagine pozitivă despre UE

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button