7 morţi şi 100 de răniţi în urma unei furtuni care a lovit peninsula greacă Halkidiki

7-morti-si-100-de-raniti-in-urma-unei-furtuni-care-a-lovit-peninsula-greaca-halkidiki

Cel puţin şapte persoane au murit, între care doi copii, şi aproape o sută au fost rănite în urma unei furtuni însoţită de vânturi puternice şi ploi care a afectat noaptea trecută peninsula greacă Halkidiki, din nordul Greciei, relatează EFE.

Vlad Todoran are detalii:

Au fost suficiente 15 minute pentru ca această zonă de coastă, o destinaţie turistică preferată de greci şi de străini, să-şi schimbe brusc peisajul. Rafale de vânt care au atins 300 de kilometri pe oră, însoţite de ploi torenţiale şi grindină au smuls acoperişuri şi au doborât stâlpi de electricitate şi copaci. Potrivit ministrului pentru protecţie civilă, Mihalis Hrisohoidis, persoanele decedate sunt turişti aflaţi în vacanţă în această zonă. Două victime sunt de naţionalitate română, doi sunt cehi iar alţi doi sunt ruși. Între timp a apărut un corp neînsufleţit pe plaja din Sozopolis, care încă nu a fost identificat. Cei doi români sunt o femeie şi un băiat de 8 ani, care şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia s-a prăbuşit din cauza fenomenelor meteo extreme. Potrivit lui Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al guvernului, au fost rănite în total 108 persoane, iar 23 sunt în continuare spitalizate, dintre care 5 sunt minori. O femeie se află în stare critică. Furtuna care a afectat centrul, vestul şi nordul Greciei a provocat pagube mari mai ales în urma prăbuşirii copacilor şi răsturnării vehiculelor, dar şi clădirilor fiind avariate multe acoperişuri sau grilaje de la balcoane. Brigada de pompieri a primit peste 600 de apeluri . În două dinte cele trei ‘degete’ care formează peninsula Halkidiki, în care se află şi Muntele Athos, s-au produs întreruperi ale curentului electric în urma prăbuşirii stâlpilor de electricitate. Purtătorul de cuvânt al guvernului a subliniat că în unele zone curentul a revenit şi speră ca în cursul zilei de astăzi să fie restabilit în 70 % din zona afectată. Totuşi recuperarea totală nu va fi posibilă înainte de sâmbătă. Autorităţile regionale au declarat stare de urgenţă pentru zonele afectate.

The post 7 morţi şi 100 de răniţi în urma unei furtuni care a lovit peninsula greacă Halkidiki appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 7 morţi şi 100 de răniţi în urma unei furtuni care a lovit peninsula greacă Halkidiki

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.