A fost relocată ursoaica cu trei pui de la Lacul Sfânta Ana

a fost relocata ursoaica cu trei pui de la lacul sfanta ana

După relocarea ursoaicei cu doi pui, luni 12 august o altă ursoaică cu trei pui a fost relocată în sanctuarul de urși de la Zărnești. Odată cu acest demers lacul Sfânta Ana și împrejurimile acestuia au devenit mai sigure.

Această acțiune a fost demarată cu succes ca urmare a cursului de formare pentru managerii faunei sălbatice care a avut loc în data de 3 aprilie, anul acesta la inițiativa Grupului de Lucru pentru Gospodărirea Durabilă a Peisajelor Culturale din județul Harghita din cadrul Consiliului Județean Harghita.

Cu această ocazie au fost pregătiți de către Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice, douăzeci de specialiști din domeniul faunei sălbatice. Printre altele, participanții la acest curs s-au familiarizat cu metodele de tranchilizare și capturare a urșilor, informează CJ Harghita într-un comunicat.

Totodată, la ședința din luna august a Consiliului Județean Harghita s-a alocat suma de 90 mii lei pentru funcționarea Asociației Microregionale Pogány-havas care printre altele se ocupă și cu realizarea unui studiu menit a stabili numărul de urși din Bazinul Ciucului.

Raportul actualizat realizat de Grupul de analiză și sinteză al consiliului județean pe tema urșilor și a daunelor cauzate de aceștia poate fi accesat și online.

Rodica Boariu

The post A fost relocată ursoaica cu trei pui de la Lacul Sfânta Ana appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: A fost relocată ursoaica cu trei pui de la Lacul Sfânta Ana

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.