Social

Activitate preventivă a poliţiştilor rutieri mureşeni

Astăzi, 1 iulie a.c., Poliţia Mureşeană prin Serviciul Rutier, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Mureş – Asociaţia pentru Educaţie şi Siguranţă Rutieră, au organizat o activitate de educaţie rutieră care a vizat bicicliştii.

Astfel, între orele 07.00-09.00, aceştia au fost prezenţi pe strada Republicii din Târgu-Mureş unde au interacţionat cu biciclişti surprinşi în trafic, distribuind veste reflectorizante şi flyere cu mesaje preventive destinate acestei categorii de participanţi la trafic.

Totodată, au fost purtate discuţii cu aceştia despre prevederile legislative adresate lor şi despre importanţa conduitei preventive în traficul rutier, acţiunea având drept scop prevenirea accidentelor rutiere prin creşterea vizibilităţii bicicliştilor în traficul rutier mureşean.

Pentru ca deplasarea pe două roţi să fie una cât mai sigură, vă recomandăm să ţineţi cont de următoarele sfaturi:

Asiguraţi-vă întotdeauna, înainte de a porni la drum, de eficienţa sistemelor de frânare şi de funcţionalitatea sistemelor luminoase, sonore şi de direcţie!

Fiţi cât mai vizibili în trafic (nu uitaţi de vesta reflectorizantă şi alte tipuri de îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante), în acest mod veţi reduce riscul de a trece neobservaţi… de şoferi!

Nu uitaţi, casca de protecţie vă poate proteja de complicaţiile medicale ce pot surveni în urma implicării în accidente rutiere!

Poliţiştii mureşeni încurajează mişcarea, sportul, dar mai presus de toate, încurajează comportamentele sănătoase, care nu pot fi decât cele legale! Astfel că, indiferent de mediile la care facem referire, fie că vorbim de stradă, şcoală, sau familie, vă recomandăm să acţionaţi legal, responsabil, preventiv!

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

 

 

 

Post-ul Activitate preventivă a poliţiştilor rutieri mureşeni apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Activitate preventivă a poliţiştilor rutieri mureşeni

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button