Agromania aduce la Dumbrăvioara peste 100 de producători locali

agromania aduce la dumbravioara peste 100 de producatori locali

Expoziția agricolă Agromania se va desfășura la Dumbrăvioara, între 18 și 19 mai și își propune să ofere un spațiu în care fermierii și profesioniștii domeniului să-și împărtășească experiențele, să găsească răspunsuri la întrebări și, nu în ultimul rând, să obțină informații cu privire la ultimele evoluții ale tehnologiei agricole.
Aproape 120 de producători s-au înscris până acum la acest eveniment, care va include expoziții, workshop, degustări și un târg de produse locale.

Organizatorul evenimentului, Kozma Mónika, director executiv al Fundației Pro Economica:

Sunt producători locali, producători autohtoni de alimente sau de fel de fel de produse agricole, sunt distribuitori de produse agricole, utilaje, dar tot având sediul firma în județul Mureș. Noi am prioritizat, de fapt, să prezentăm valorile mureșene, deci mai mult de 80% din cei înregistrați sunt localnici.

Dénes Laczkó, directorul unei fabrici de furaje pentru animale care se va deschide săptămâna viitoare la Sânpaul, a subliniat potențialul agricol al județului Mureș:

Într-o zonă agricolă atât de importantă cum este județul Mureș, trebuie să existe un eveniment, de fapt o platformă unde pot participa fermierii, atât din zootehnie, cât și din agricultură. Există valori locale, există și o tradiție în agricultură, însă eu consider că potențialul în agricultura locală este mult, mult mai mare.

Directorul platformei de știri Agrointeligența, Vlad Macovei, crede că județul Mureș are mai multe atuuri pentru a avea un rol puternic în agricultura românească:

Județul Mureș și Târgu Mureș pot deveni un ”hub” agroalimentar pentru România, vorbesc acum la nivel național, pentru că poziția este în mod cert una favorabilă, zona de inputuri, zona de companii de agrobusiness este foarte bine prezentă, cred că este un caz unic la nivelul companiilor. Sunt foarte, foarte multe avantaje pentru județul Mureș, să devină acest hub, și cred că rolul acestui târg este să arate forța județului.

Expoziția Agromania se va desfășura în zilele de 18 și 19 mai, între orele 10 și 19, pe platoul dintre localitățile Dumbrăvioara și Glodeni.

Raluca Creţ

The post Agromania aduce la Dumbrăvioara peste 100 de producători locali appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Agromania aduce la Dumbrăvioara peste 100 de producători locali

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.