Social

APEL! În nici o lună, viaţa mureșencei Andrea s-a transformat într-un coşmar!

O căzătură în genunchi a aruncat-o pe Andrea în spitale. Lovitura, tratată iniţial de medici cu unguent şi analgezice, s-a transformat rapid în cancer osos care a atins şi plămânii.

Din fata luminoasă a toamnei trecute, Andrea a devenit un suflet care plânge şi se roagă să-şi recapete viaţa. Ca să o poată face, are nevoie de o proteză costisitoare pentru genunchiul stâng. Şi are nevoie urgent.

Aș da orice ca să pot să merg din nou!

Aceste cuvinte le repetă Andrea ca pe o rugăciune. Să meargă iar, să fie o adolescentă normală, să poată munci și să-și poată ajuta mama ale cărei lacrimi nu se mai usucă de mai bine de jumătate de an. Andrea este elevă la Liceul Tehnologic Dumbrăvioara, Mureș, la profilul alimentație publică. Anul trecut, într-una din zilele de practică, o secundă i-a năruit toate planurile de viitor.

Am cazut pe scări. Atunci tot m-o durut piciorul stâng, tot mi s-o umflat și am ajuns la urgență.

La Urgență la Târgu Mureș, medicii i-au prescris unguent și analgezice. Andrea a urmat tratamentul o lună, numai că durerea a devenit și mai puternică. O radiografie și apoi biopsia au lămurit, tragic, lucrurile.

După trei săptămâni am aflat că e tumoră canceroasă. Am diagnosticul osteosarcom

Andrea a fost trimisă la Cluj, la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, unde a început lupta cu cancerul. Prima cură de chimioterapie a făcut-o în decembrie iar pe cea de-a opta a terminat-o recent, de Florii. Durerile, reacțiile adverse și lipsa banilor le fac cu greu pe Andrea și pe mama ei să spere la bine.

După chimioterapie, starea Andreei este stabilă. Urgența acum este protezarea piciorului stâng, afectat de căzătură.

Proteza costă și spitalele nu au bani pentru asta. De aceea o vedem azi pe Andrea în aceste imagini.

De aceea, vă rugăm să fim împreună alături de copilă. Printr-o donaţie de 2 euro la numărul de sms 8848 puteţi contribui la fondul de solidaritate al campaniei „Vreau să Ajut”, din care va fi sprijinită Andrea, dar şi alţi copii.

Sursa: observator.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: APEL! În nici o lună, viaţa mureșencei Andrea s-a transformat într-un coşmar!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button