Social

Apele sunt în scădere în județul Mureș

Județul Mureș a ieșit în această dimineață de sub avertizarea hidrologică, iar cotele apelor sunt în scădere.
Directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș a declarat pentru Radio Tg.Mureș că problemele deosebite au fost la Sânpaul, iar în zona Luduș, chiar dacă așteptau o undă de viitură, apele nu au creat pagube:

Deocamdată suntem în stagnare, chiar în scădere, am avu probleme pe Niraj, unde am avut cod roșu, și cod portocaliu pe Mureș, care a expirat astăzi, la ora 9. Am avut un incident, din păcate, la Sânpaul și am avut emoții la Luduș și la Chețani, dar n-am avut probleme. Acum ne pregătim să intervenim în județul Alba, dacă va fi cazul.

Cristian Bratanovici a explicat că, la Sânpaul, unde au fost inundate câteva sute de hectare, se lucrează pentru scoaterea apei, după care se va reface digul afectat:

Un dig care nu aparținea Apelor Române, ci Primăriei Sânpaul, care l-a preluat de la fosta cooperativă de producție, a cedat, a creat o breșă și s-au inundat terenuri agricole. Din păcate, lângă acele terenuri agricole au fost și 5 case care sunt neautorizate, dar am intervenit, alături de ISU, și am făcut o linie de apărare de saci pentru protejarea caselor. De aseară am început să pompăm apa înapoi, în Mureș. După ce va scădea apa, vom reface acel dig și vom închide acea breșă.

Intervenția de la Sânpaul a continuat în această noapte. La fața locului au rămas 6 subofițeri ISU, ajutați de angajați ABA și ai Poliției Locale, care au patrulat în zona afectată.

Raluca Creț

The post Apele sunt în scădere în județul Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Apele sunt în scădere în județul Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button