APIA Mureș a finalizat 40% din controalele pe suprafață

apia mures a finalizat 40 din controalele pe suprafata

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură(APIA) se află în plină campanie de efectuare a controlului la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop, iar județul Mureș este pe locul 2 pe țară, după încărcătura pe care o au funcționarii APIA în această perioadă.

26.000 de parcele vor fi luate la pas, inclusiv în zilele libere, pentru a se putea încadra în termenul fixat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Directorul APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă:

Datorită faptului că se accesează la nivelul județului majoritatea schemelor de sprijin disponibile și gestionate prin APIA, proporțională este și sarcina de control, respectiv încărcătura pe județul Mureș, suntem pe locul 2 pe țară ca și sarcină de control. Peste 26.000 de parcele trebuie vizualizate și vizitate în teren de către funcționarii APIA.

Ovidiu Săvâșcă a salutat celelalte echipe APIA din țară, trimise în ajutor în județul Mureș:

Avem sprijin din județul Constanța, pentru a finaliza cu toții la nivel național campania de control la 30 septembrie. Suntem la 35-40% din fermele controlate. Se lucrează în foc continuu, probabil și în zilele în care toată lumea este liberă, 15-16 august, funcționarii APIA vor fi în teren pentru că targetul nostru este ca, undeva la 30 septembrie să finalizăm controalele, până la 15 octombrie să introducem datele culese în teren în aplicația informatică, iar din 15 octombrie să începe pentru toată lumea plățile în avans.

Conform Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, controlul pe teren se efectueză în perioada1 iulie –1 octombrie 2019 și reprezintă o cerință obligatorie impusă de legislația comunitară și o etapă premergătoare efectuării plății.

Raluca Creț

The post APIA Mureș a finalizat 40% din controalele pe suprafață appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: APIA Mureș a finalizat 40% din controalele pe suprafață

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.