Social

Aproape 15% dintre școlari fumează

Un studiu recent al Organizației salvați Copii atrage atenția că circa o zecime din copiii cu vîrste între 13 și 15 ani au folosit în ultima lună țigări electronice, în timp ce unul din 7 școlari fumează.
Prezentate ca fiind sigure, țigările electronice reprezintă un pericol real pentru sănătatea copiilor și adolescenților atât din cauza vaporilor toxici cât și a pericolului de a-l împinge pe adolescent spre fumatul clasic.
Directorul de programe al Organizației „Salvați Copiii”, George Roman, precizează:

Oamenii de știnţă remarcă faptul că mulţi dinte adolescenţii care nu s-ar fi apucat deloc de fumatul clasic trec totuşi cu multă uşurinţă la acest obicei al fumatului electronic. Avem o masă de victime, de adolescenți care preferă, în primă fază, să apeleze la astfel de produse, promovate ca fiind sănătoase deși sunt toxice, și apoi, în timp, pot utiliza și tutun clasic pentru că aşa văd că se întâmplă în grupul de prieteni în care se află.

Directorul de programe al Organizației „Salvați Copiii” mai menționează că țigările electronice sunt considerate periculoase pentru că ele pot fi folosite și pentru consumul stupefiantelor.

Vlad Todoran

The post Aproape 15% dintre școlari fumează appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Aproape 15% dintre școlari fumează

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button