Social

Aproape 70.000 de persoane au semnat, azi, o petiţie iniţiată pe platforma ‘Declic’

Aproape 70.000 de persoane au semnat, azi, o petiţie iniţiată pe platforma ‘Declic’, prin care se cere demisia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ca urmare a situaţiei create la votul românilor din diaspora.

Zecilor de mii de români din străinătate li s-a încălcat, ieri, un drept garantat de Constituţie: dreptul de a vota. Deşi au stat ore în şir la coadă, ei nu au mai apucat să voteze. Guvernul şi-a bătut din nou joc de diaspora şi, de aceea, ministrul de Externe trebuie să plece, a declarat Tudor Brădăţan, director executiv ‘Declic’.

El a menţionat că unii dintre românii din diaspora au venit de la sute de km distanţă ca să voteze şi au stat chiar şi 10 ore la coadă şi nu au putut să îşi exercite dreptul.
‘Pe lângă demisia ministrului Meleşcanu, care este iminentă, le cerem autorităţilor să organizeze, pentru următoarele alegeri, un sistem de vot prin corespondenţă, care să nu îi mai umilească pe românii aflaţi în străinătate. a spus Tudor Brădăţan.

The post Aproape 70.000 de persoane au semnat, azi, o petiţie iniţiată pe platforma ‘Declic’ appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Aproape 70.000 de persoane au semnat, azi, o petiţie iniţiată pe platforma ‘Declic’

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button