Social

„Asigură-ţi o zi frumoasă!” cu sfaturile Inspectoratului de Poliție Județean

În perioada 1 iulie-31 august, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, în parteneriat cu C.J. Mureş – ATOP, Primăria Tîrgu Mureş, Poliţia Locală Târgu Mureş, I.J.J. Mureş și Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureş implementează proiectul de prevenire a criminalităţii contra patrimoniului „Asigură-ţi o zi frumoasă!”.

Până în prezent, poliţişti, jandarmi și poliţişti locali au fost implicaţi în peste 20 de acţiuni în teren, acestea vizând reducerea riscului victimal în Complexul Mureşul (cu parcările de la cele 2 intrări) şi străzile adiacente (Păcii, Tâmplarilor, Secuilor Martiri, Luntraşilor, Margaretelor, Aleea Carpaţi), precum şi în parcările de la Platoul Corneşti.

Astfel, zilnic au avut loc activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la măsurile preventive, în baza unui grafic de activităţi, o echipă de poliţişti/jandarmi/poliţişti locali fiind prezentă în zonă, într-un interval orar oportun.

Autoturismele observate având în interior bunuri ca: poşete/borsete, bani, staţii de emisie recepţie, detectoare radar, GPS, telefoane mobile, CD player cu faţă detaşabilă aparate foto, camere de luat vederi, alte aparaturi de valoare, laptopuri, sunt notate (doar numerele de înmatriculare) pe o listă, fiind lăsat în dreptul parbrizului câte un fluturaş cu mesaje preventive privind furturile din autoturisme.

În vederea evitării victimizării în domeniul furturilor din autoturisme, poliţiştii mureşeni vă recomandă să ţineţi cont de următoarele sfaturi:

Nu lăsaţi niciodată cheile în contact şi asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute.

Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, obiecte de valoare (genţi, poşete, borsete, îmbrăcăminte, casetofoane auto, camere video, telefoane mobile etc.). Acestea vor tenta hoţii să vă spargă vehiculul.

Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permise de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare.

Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat uşor întredeschis vă poate da peste cap toate precauţiile folosite.

Montaţi un sistem de alarmă antifurt, de cele mai multe ori costă mai puţin decât paguba suferită în urma unui furt.

Spărgătorii vor profita de fiecare clipă de neglijenţă în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră, dar mai mult interes pentru protecţia bunurilor pe care le deţineţi vă scuteşte de neplăceri.

Post-ul „Asigură-ţi o zi frumoasă!” cu sfaturile Inspectoratului de Poliție Județean apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: „Asigură-ţi o zi frumoasă!” cu sfaturile Inspectoratului de Poliție Județean

Credit autor: Andrei Vornicu.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button